Logotyp.jpg
Home Grävlingar logo Protokoll Konstskatter
HEMGRÄVLINGARPROTOKOLLKONSTSKATTER
Vägsamfälligheten där kvinnorna är vackra, barnen duktiga och gubbarna någorlunda hyggliga

SAMFÄLLIGHETENS HISTORIA 2007

INDEX

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

2001

2000

1999

1998

1997

1996


 

(2 Februari 2007: Roland hemma igen. Roland Boman hastigt sjuk men mår bra

Vår eminente Roland Boman insjuknade hastigt under ett pass med motorsågen. Efter snabbt och rådigt agerande är nu Roland på benen igen och väntas kunna återuppta arbetet med veden i Sika inom kort. Krya på dig Roland! Vi vill ha dig tebaxs snart!!

(5 Mars 2007: Blåbärsås flisförråd invigt

Rune Broo, vår vördade emeritus tillsmmans med den kreative Håkan Jernehov konstruerade och byggde, med viss handräckning, Blåbärsås nya flisförråd. En del djärva och innovativa inslag har nu för första gången använts. Eller vad sägs om öppningsbart och delbart lättviktstak. På bilden ses de två i full aktion under bygget.

(10 Mars 2007: Håkan Jernehov, svårslagen Grävlingfavorit

Efter att vägmästare emeritus Olsson avsagt sig sladdning av föreningens vägsystem har det rått ett visst mått av kaos på ortens vägar. Ersättaren, den unge Mikael Udéhn, var svårlärd och i nödens stund blev nöden än värre när sekre..dj..n Högberg började sladda hur som helst. Efter att härjat fritt välte Jernehov bort sladdstenen, fraktade hem sladden och tog sonika kommandot.
Efter en kort träningsperiod är nu föreningens vägar i ett mycket fint skick tack vare Jernehov. Efter denna fina insats blir valet för Grävlingkommittén enkelt: Jernehov är given!

(1 April 2007: Fantastisk filmvår  i skogen!

En världspremiär har aviserats för de skogliga cineasterna denna vår. Filmen med Erik "Bendel" Gustavsson är inne i slutredigeringsfas, förhandling pågår med en mycket känd skoglig speaker om ett delinslag i några av de mer avancerade delarna av filmen.
Du kan dock redan idag, här och nu, se en trailer från filmen om du klickar på denna rad.
Elverket gjorde en strong insats den 1 April då en ekorre hoppade mellan de olika faserna på transformatorstationen i Sika. Strömmen slocknade i en stor del av Floda men inom 30 min var strömmen åter och skogen en elkorre fattigare.
Elkorren i transformatorn
Ekorren i transformatorn, skulle skala kottar,
då fick han höra barnen, då fick han så bråttom,
hoppade han från fasen 1, stötte han till fasen 2,
och den långa brända svansen

(10 April 2007: Vägmästare Emeritus Erland Olsson förfärad över okunskap

Inspirerad av sekr. dj... har ett antal "entrepenörer" tagit på sig att bli generalvägsladdare. Vissa med framgång som Jernehov, andra med mindre framgång som sekr..dj. Men i veckan var måttet rågat när en oerfaren murare kopplade sladden och drog för fullt. Sladdbladet flög i tretton bitar på en grusväg som saknade något väsentligt nämligen grus. Emeritus vägmästare Olsson fick sin värsta farhågor besannade. "Fy f..n vad man skall uppleva" hördes Olsson säga på vedbacken. Olsson är som alla vet en vän av vårdat språk vilket tyder på att den kära vägsladdens vanvård upprört ett känsligt hjärta. Den alltid alerte Kråkan påpekade att "murare bör vara vid sin slev" och sekr..dj..r bör hållas kort!

(15 April 2007: En magisk kväll med Mats Udéhn!

Mats Udéhn den gamle hedersmannen bjöd in till påskfilmförevisning i Drängstugan. "Påsken har ett viktigt budskap, det vet alla konfirmander, och därför bör man se Life of Brian" sa Mats och ordnade med audiovisuell utrustning. Denna fick fraktas till platsen med traktor, ja alla äldre biografmaskinister vet hur sådan ser ut. Detta gjordes förtjänstfullt av den allt mer tydlige Grävlingen för 2007, Håkan Jernehov. Väl vid platsen hade Mats ordnat glödande stubbar dvs skogliga marschaller direkt från virkesförrådet. Den yngre publiken var förundrad, den äldre förfärad. Allt förlöpte väl även om kung Bore ville delta vilket tvingade hem några gäster, vilka ej nyttjade pilsenerförrådet, allt för tidigt denna magiska kväll. Tack Mats!

(1 Maj 2007: Träff med murarmästare Y Olsson Barcelona

Sekr..dj.. var härförsistone på en utländsk resa till ett intressant betongarbete i norra Spanien. Arbetsplatsen har fungerat sedan 1884 och det är i huvudsak betong man arbetar med. Till en början handarbetad betong som bearbetades av de s.k. "Blandaderos", numera färdig betong. Den amerikanske murarmästaren Y Olsson eller Why Olsson som han föredrar att kalla sig tycker detta är bra. ? Olsson har varit på plats under lång tid och sett arbetsmetoderna förändras. "Förr ville man ha marmor och sånt skit, numera är det den vackra betongen i sig själv som är viktig". Vid beskrivning av katedralbygget i Drängstugan lyssnar ? intresserat. "Det är just ett sådant bygge man behöver för framtiden. Det behöver ju inte vara så kyrkligt menar ?, nej en rejäl vinkällare eller pilsenerförråd i betong är gott nog!" ? känner inte till den skoglike murarmästaren C Ohlsson men betonar att murarmästare av rang alla heter Olsson på ett eller annat sätt. ? skickar härmed sina hälsningar till namnen murarmästare C på Hjorås.

(3 Maj 2007: Öppet styrelsemöte i Drängstugan Söndagen 6/5 kl 16.00)

Ordförande Johansson slår ett hårt slag för öppenheten i föreningen. Samtliga medlemmar inbjuds till styrelsemöte i Drängstugan. Det är ju defacto på dessa möten som föreningens framtid formas för att senare omformas av herr sekr...dj..n själv. I detta läge kommer dock revisorer och mötesgranskare in med sina allegat som omedelbart kastas på nämnde sekr. Efter denna massiva beskjutning blir protokollen som det sagts på stämman. Välkomna att deltaga i att forma vår framtid eller mindre pretentiöst uttryckt "klämma några pilsener" nästa söndag.

(15 Maj 2007: Skoglig Maskinförenings sommarutflykt fastställd.)

Se följande högintressanta video och du förstår resten. Du får här en möjlighet att stifta bekantskap med Lars som fick äran att köpa Peters traktor.

(25 Maj 2007: Boman bättre. Hälsar till Skogen)

Vår Roland fick härförleden en släng av hjärnblödning men har hämtat sig väl. Roland meddelar från sjuksängen att potäterna hann läggas och läget är under kontroll. Roland har lovat att ta hand om tipset för föreningen. Han skall enbart tippa enkelrader, det räcker gott för att få ännu en högvinst!

(1 Juni 2007: En sån djävla smäll!! Storkråkan kommenterar.)

Strax innan det öppna styrelsemötet small det till "utav bara h..e" som ett ögonvittne uttryckte sig. För att kontrollera händelsen fick hemsidan snabbt tag på kassören emeritus som ondgjorde sig över utsocknes okunniga entrepenörer inom sprängeribranschen. "Här i skogen har vi dynamit så det räcker och vi har Ohlsson" och så går några slynglar och brassar på mitt under förberedelserna till det öppna styrelsemötet. Kråkan som länge planerat att gå till kyrkan (en gammal indrivning) är upprörd och menar att respekt måste visas för föreningens aktiviteter. "En sådan d.." avbryter sig Kråkan som sällan använder fulare ord. Han tänker här på att han måste trots incidenten koncentrera sig på det viktiga mötet som stundar.
Styrelseprotokollet finns tillgängligt på denna länk. STYRELSEPROTOKOLL 2007

(10 Juni 2007: KÖR SAKTA I ALELUND !)

Styrelsen får klagomål från vettskrämda småbarnsföräldrar att vi kör alldeles för fort. Snälla ni! Skärp Er! Vi får inte köra ihjäl våra barn. Det är ju dom som skall sköta vägen när inte vi orkar!! Ny video lanserad i tysthet. Checka in videosidan eller dubbelklicka på länken "Grävlingar spekulerar"

(16 Juni 2007: Äldst och yngst på årets årsmöte!)

Årsmötet förlöpte väl och enligt fastställd plan av ordförande Johansson. En nyhet är att kassören emeritus kvarrstår i styrelsen till följd av oerfarne Löfgrens brister. Vidare går Arne Tjäder in i styrelsen för att täcka de gråzonsfrågor som uppstår i föreningen. Styrelseposten benämns "Hemlige Arne" och är en personlig post i styrelsen. För att komma åt fortkörning och buskörning fastställdes några kraftfulla åtgärder. Kommunen skall tillskrivas i ärendet, hinder och aggremangher skall utarbetas och fartkontroller skall genomföras.

2007arsmote10small.jpg 2007arsmote12small.jpg 2007arsmote5small.jpg 2007arsmote13small.jpg
2007arsmote1small.jpg 2007arsmote3small.jpg 2007arsmote8small.jpg 2007arsmote9small.jpg

(16 Juni 2007: Håkan Jernehov, given grävling vid Årets Arbetsmöte !)

 Håkan Jernehov, utrustad med fru och grus, fyllde åter förtjänstfyllt potthålen i socknens alla vägsystem. Att dagen efter ett skogligt kalas vara uppe i arla morgonstund och hängivet arbeta för föreningarnas bästa är värt en stor eloge. Tack Håkan (och Lena), potthålens betvingare!
DENNA ANNONS SPONSRAS AV KOMMITTÉN FÖR HÅKAN JERNEHOV OCH SEKUNDA EVENEMANG AB

(5 Juli 2007: Få biografer kvar när ASTORIA läggs ner! Drängstugans Svartbio rullar vidare.)

En oro har spridit sig i skogen sedan det blivit känt att en större biografkedja läggs ner och en monopolsituation kan hota rikets biobesökare. Vi träffade biografmaskinist Mats Undéhn vid Drängstugans Svartbio.
"Som jag ser det påverkas vi inte alls. Det pratas om höjda royalties men det berör inte oss! Våra leverantörer berörs inte av detta och det smala filmutbud vi tillhandahåller bryr sig inte om sådant tjafs! Jag kan redan nu utlova en spännande filmhöst med flera unika premiärer, endast detaljer fattas innan programmet spikas, dock ej på Drängstugans vägg. Den klarar inga kraftiga spik längre."

(25 Juli 2007: Emeritus Ohlsson lanserar äntligen sin vägskola)

Ordförande emeritus 2 Ohlsson har en längre tid vurmat för ett utbildningspaket för unga vägarbetare. Lagom till årets stora vägarbete lanserar Ohlsson i samarbete med Skogsstyrelsen ett storartat verk som, i stora delar, täcker den kunskap som krävs för att sköta en grusväg. "Jag valde att samarbeta med Skogsstyrelsen för jag kände att behovet är större än bara Drängsereds Vägsamfällighet. Potthål finns, och måste fixas bortom Alelund! Den partner jag valde hyser jag det största förtroende för. Det är roligt för oss yrkesmän att få arbeta med utsocknes specialister"
Här är länken: http://www.skogsstyrelsen.se/minskog/templates/grundbok.asp?id=22783

(11 Augusti 2007: Vägarbete i Drängsered)

Värmen var tryckande och regnet stundtals överhängande när årets vägarbete genomfördes. En större vägtrumma byttes ut, kommunens potthål fylldes och vägkanter rensades på sedvanligt sätt. Men som sagt, värmen var tryckande och ställde till problem. Bendel som bevistat alla vägarbeten utom ett sedan 1969 var sen till arbetet och kom aldrig längre än till soppskålarna i Blåbärsås.

2007vagarbete10small.jpg 2007vagarbete5small.jpg 2007vagarbete17small.jpg 2007vagarbete1small.jpg
2007vagarbete20small.jpg 2007vagarbete28small.jpg 2007vagarbete32small.jpg 2007vagarbete9small.jpg
2007vagarbete6small.jpg 2007vagarbete7small.jpg 2007vagarbete11small.jpg 2007vagarbete8small.jpg


Till årets Grävling valdes Ulla-Beth Högberg. Ulla-Beth är ett föredöme för samtliga trafikanter inom vägsystemet och inga barn kan skadas när Ulla-Beth sakta kör omkring på våra vägar. Till årets Grytling valdes enhälligt Raija Pokela. En video finns på denna länk.

2007gravling1small.jpg 2007gravling2small.jpg 2007gravling4small.jpg 2007gravling7small.jpg

För den initierade finns en pålitlig nyskapad checklista för Grytlingar.

Le Menu des Travaux de Voie Samedi le 11 août 2007

Entrées

  • Pommes de terre de forêt froides de Roland Boman, remplies de morve
Plats principaux:
  • Saucissons grillés exclusifs du Maître-Grilleur Jernehov.
  • Saucissons de blaireau, moufette et vieux chats
  • Ragoût de haricots avec des escargots espagnols de forêt, sans truffes
  • Les plats sont aromatisés d'épices arabes et du fin vin francais Chateaux Vadeaux
Desserts:
  • Des gâteaux magnifiques et exclusifs de Siv Sjööström
  • Gateaux "Les Anges Chantent" du chef de ragoût
Si commandé, se sert le vin de dessert "L'adieu d'infirmière Annika". Bon appétit!

(15 Augusti 2007: Mikael Sparrenklev död)

Vi har idag nåtts av chockbeskedet att vår goe vänlige kompis Mikael Sparrenklev dött i sömnen natten till onsdag. Det känns väldigt tomt! Sparrenklev var suppleant i föreningen under många år och en mycket omtyckt skogsprofil. Vem minns inte Mickes alla goa glada historier.
Mikael invaldes som styrelsesuppleant i föreningen 1983 och stannade på detta uppdrag till 1999. Det var en mycket turbulent tid när Micke kom in i styrelsen och han var en av de som lyckades vända föreningen till god sammanhållning och gott samarbete. Tack Micke, vi glömmer dig inte.

(23 Augusti 2007: Mickes begravning blir tisdagen 28/8 kl 13.00 i Skallsjö kyrka)

Efter Mickes begravning har vi en minnesstund där vi pratar och minns Micke. Kanske tar vi en öl, kanske fixar vi kaffe. Spisen skall tändas och vi skall minnas Mickes alla goa historier. Välkomna alla!! Till sist en bild med Micke som vi minns honom, busande med barnen berättandes de mest fantastiska historier. Även de vuxna var förundrade denna midsommar på Nääs 1991.

(1 September 2007: Finsk Kulturafton och en världspremiär)

Lördagen den 15 September kl 18.00 arrangeras en finsk Kulturafton i Drängstugan. Denna afton innehåller förutom finsk mat (korv och vodka) även en världspremiär nämligen "Filmen med Bendel". Biljetter till Blåbärsåsteatret (Sparrenklefteatret) finns hos sekreteraren och förköp kan rekvireras via kontaktadressen till sekreteraren. Det finns 3 kategorier av biljetter: Premium Star med plats inomhus (biljettpris 20 kr för icke VIP gäster, entrén går oavkortad till Pilsenerfonden), Premium (med plats utomhus, pris 10 kr för icke VIP gäster) samt Snikens kulle (gratis). Videoskärmen kommer att vinklas så att ingen ser något från Snikens kulle medan ljudet från en kanal med tillsatt brus oavkortat går fram.
Du som inte vill betala kan ju snacka med kompisarna senare om vad du aldrig såg för att du är en sådan snål dj..l. Förutom "Filmen med Bendel" kommer ett tyngre finsk epos med naturell dubbning att visas. Analys av det vi såg men aldrig förstod sker efter föreställningen. Tolkar och guider finns tillhands under hela föreställningen (gäller ej Snikens kulle).
Hela arrangemanget startar 18.00 med finskt mingel (vodka och jordnötter). Gäster till Snikens kulle drägglar nere i Mossen (Arne Tjäders badplats bakom de Jernehovska ängarna) och har ej tillgång till huvudgäster eller vodka. Väl mött!

(15 September 2007: Bendels egen film premiärvisad)

Finsk film visades under helgen på Blåbergsåsteatret (Sparrenklevsalen) inför en entusiastisk kulturelit. Alla som kan kultur i skogen var där (var fanns Claes Ohlsson?) och i vimlet syntes kända och mer kända kulturpersonligheter. Erik Bendel Gustavsson deltog i premiärvisningen av sin egen film "Filmen med Bendel". Trots krånglande teknik blev kvällen ett stort minne för oss alla. Tack Kari, Raija och Mats för en kulturupplevelse.

(20 Oktober 2007: Allan Lennerbert avliden)

 Vi har den smärtsamma plikten att meddela att vår gode granne och vägmedlem Allan Lennerbert avlidit i en ålder av 88 år. Allan bröt lårbenshalsen och hämtade sig bra efter detta. När en svår influensa tillstötte så klarade Allan tyvärr inte detta. "Allan var en medlem som alltid aktiverade debatterna i Blåbärsås vägförening. Han var väl förtrogen med föreningslivets villkor, en vänfast granne och en rekorderlig vägmedlem".

(4 November 2007: Uppvaktning av en ordförande)

Vår värderade ordf. emeritus Claes Ohlsson hyllades självklart stort vid en rekorderlig mottagning på Åkeriet i Tollered Lördagen den 3 November. Tack för ett redigt kalas och Grattis till en skoglig hedersman! Nedan återges i kortversion ordförande Ohlssons tal till en murarkollega. Du kan också se Claes uppläsning om du trycker på denna länk. LÄNK TILL EN MURARKOLLEGA

Skadeanmälan från en murare

"Jag är murare till yrket. På olycksdagen arbetade jag ensam på taket till en nybyggd sexvåningsbyggnad. När jag hade avslutat dagens arbete upptäckte jag att jag hade några tegelstenar kvar, som vid en vägning senare visade sig väga 120 kg. Hellre än att behöva bära ner alla tegelstenarna till marknivå, beslöt jag mig för att hissa ner dem med hjälp av en stor trätunna, block och talja.
Jag fastgjorde repet vid markplanet, tog mig upp på taket, svängde runt tunnan och började lasta i tegelstenarna. Sen gick jag ner till bottenvåningen och knöt loss repet, samtidigt som jag höll i det stenhårt, för att bromsa upp stenarnas nedfärd. På olycksfallrapporten kan du läsa att jag väger 70 kg. Döm om min förvåning när jag plötsligt rycktes ifrån marken.
Jag tappade kontrollen över allt och hängde reflexmässigt kvar vid repet. Jag for uppåt längs husväggen i högsta fart.
I närheten av tredje våningen mötte jag tunnan på väg ner i samma imponerande fart som jag själv var på väg uppåt i. Detta mötet är förklaringen till min skallfraktur, smärre blåmärken och det knäckta nyckelbenet. Skador jag nämner i stycke 3 i min rapport.
Med en något dämpad hastighet fortsatte jag min upplyftande resa, inte stannandes förrän alla fingrarna på min högra hand satt två knogar djupt inkörda i blocket du kunde läsa om lite tidigare i mitt brev. Som tur är hade jag vid det här laget återfått lite sans, varför jag kunde klänga mig kvar i repet, trots den olidliga smärta jag nu började erfara.
Vid samma ögonblick som mina fingrar mötte blocket, mötte tunnan med tegelstenar marken, varvid tunnan slogs i spillror och alla stenar föll ur. Nu, utan sitt forna innehåll av tegelstenar, vägde den trasiga tunnan inte mer än 25 kilo. Jag hänvisar återigen till min kroppsvikt. Som du säkert kan föreställa dig, började jag nu min nerfärd längs husväggen. I trakterna kring den tredje våningen mötte jag tunnan på väg upp, detta är förklaringen till två krossade fotknölar, en avslagen tand och ett flertal kraftiga träflisor i de nedre regionerna av min lekamen.
Det var nu min lycka började vända. Mötet med tunnan verkade ha en bromsande effekt på min resa mot marken, så att när jag väl landade på högen med tegelstenar bröt jag endast tre revben. Jag är dock ledsen att behöva rapportera, att medan jag låg där på tegelstenshögen, vridandes mig i svåra plågor, utan möjlighet att röra mig åt det ena eller det andra hållet, stirrandes på den tomma tunnan sex våningar upp, slappnade jag av för ett ögonblick och släppte repet...

(20 December: Muraremästare Ohlsson bjuder in!)

Murarmästare Olsson tillsammans med undertecknad bjuder Dig att Lördagen den 22 December med start kl 18.00 att delta i en uppesittarkväll inför julens påfrestande stök. Plats: Drängstugan.
Förutom att smaka på varandras julglögg kommer det att finnas pepparkakor och finska pinnar (för våra finska gäster). Förutom detta sedvanliga stök kommer en presentbytaraktivitet att ske. Tänk dig att äntligen bli av med moster Agnes gamla julstånkknivar mot en äkta hydraularm från Undéhns samling. Eller en rostig medbringare från Högbergs gamla såg i utbyte mot en flaska kanelvin. Eller en äkta hydrostatförhängningsdekoppling mot en biobiljett till vårens filmafton i Drängstugan. Ja, möjligheterna är oändliga.
Ta med dig 2 inslagna paket som du vill byta ut och du skola få två nya åter. Meddela Sladdnisse om du/ni har möjlighet at komma på denna unika tillställning.
Välkomna!
Sekretariatet för Drängstugans julstånk gm Sladdnisse
Ordf. Ohlsson redigt hyllad! Till skillnad från ordf. Persson är ordförande Ohlsson omtyckt av alla!

(23 December 2007: Stjäls granarna i skogen?)

Det har varit en stillsam vecka i Skogen, Skogen förbereder sig för julfirandet.
Erland Olsson kom till sin förvåning på en flock grantjuvar här i veckan. Erland stod på vedbacken och täljde ris då han hörde ett tjostande. En, i och för sig tjusig medelålders kvinna, i följe med en vacker brunett och flera barn släpade på en 10 m lång julgran. Detta är i sig inte särskilt märkligt men sällskapet kom från en plats där granarna som man säger är pantade, ovisst om det är av Erland själv. Erland stod chockad och besåg sällskapet släpa tjuvgodset mot sitt hemman. Han funderade: "Vart är vi på väg och vad lär vi ut till våra barn?"
Dan för dan var det träff och Gluggfest i Drängstugan. Lotta Tjäder skulle för första gången sitta i Clasestolen, Arne Tjäders storsinta gåva till Drängstugan. När alla kom till stugan fanns där 2 kungsgranar utanför stugan. "Vem är dum att sätta 400 spänn på en kungsgran, än mindre två tänkte församlingen".
Efter ett tag hördes ett visslande i mörkret, förre kassören Undéhn. Jo visst, hade han köpt dessa granar, han brukar hålla denna standard vid jul, gör inte alla så här i skogen? Ett brak hördes i Olssons välgjorda spis, som om murbruket brast. Det pratas mycket strunt vid stugan men detta tog ändå priset! Frågeställningen blev nu, Var är den snodd? Sådana granar finns inte i närområdet.
Det blev en lång diskussion kring etik och moral och värdet av att besitta en vacker snodd gran. Undéhn framhärdade sin oskuld, ja inte ens toppen var bruten som det enligt sägen är på snodda granar. Men diskussionerna satte julgranstjuvarna i Leksjö i en annan och bättre dager. Vem vet hur deras jul ser ut? Är vi rätt personer att döma dessa stackars varelser? De kanske knappt har råd med råggrynsgrötsmojs? Deras julmat kanske är samma talgborrar som fåglarna får? De kanske endast får vatten från Luseån och fjolårets julmust? Är inte dessa arma människor väl värda den omhändertagna granen om det är till glädje i deras liv?
Jo, så tyckte församlingen. Men den stora frågan gapade tom i etern, Var hade Kråkan fått tag på kungsgranarna? Den ställdes återigen, utan att något svar kom. Kråkan hade tystnat och vandrat vidare i natten, denna gång utan att vissla. GOD JUL!
Tryck på länken så får du kolla in hur julen firades i Phoenix 2001

(24 December 2007: Grantjuven avslöjad)

Den förmodade grantjuven var en vilsekommen murkelplockare som tränat små barn att lukta sig till murklor. Mot varje murkla får barnen en pepparkaka. Alla föräldrarna får murkelsoppa och godis till efterrätt. Man har ingen gran i hemmet utan ett helt garage med julklappar till barnen. Barne firar alla julen i 5 dagar. Lär av denna sedelärande solskenshistoria! Tro gott om dina medmänniskor och betänk att det är jul. En förmodad grantjuv kan vara en fridsam välgörare i Skogen.

(25 December 2007: Årets julförnödenheter)

Detta är en fråga som de vise männen ställde sig. I Vägsamfälligheten har frågan nyligen ställts av De Tre Vita Männen dvs det tre män som var utan Björnebrygd under en vecka. Julmat skall testas på julafton och inte innan! Av detta enkla skäl utfördes julmatstestet å Julafton. Det finns mycket krafs på ett julbord och det lämnar vi därhän och går på det väsentliga; Julbrödet och julgotterna.
Julbrödet levererades av diverse lokala bagare, utmärkta i sig. Men testets stora utropstecken kom från det lokala Kråkebacksbageriet. Bagaren har under många år visat sin duglighet såväl vid julbak som vid cementblandning. Årets julbröd lät inte heller skämmas för sig; Jultestets absoluta favorit och vinnare! För den oinvigde är detta bröd nummer ett. Ett av bröden fick dessutom hedersomnämnande nämligen bagare Schmidts vörtbröd. Ett utmärkt bröd, bättre än de flesta, men ej i samma division som Kråkebacksbrödet.
Årets julgodis levererades från 7 kontinenter med ett 30 tal olika leverantörer. Som obestridlig segrare stod Siw Sjöströms kokosbollar. En väl balanserad spritsmak (föll juryn på läppen) med en mjuk och mustig fyllning. I kategorin "julbordssupport" fick Yvonne Wallins vinbärssaft ett hedersomnämnande. Ett utmärkt komplement till äggost!

(31 December 2007: Nyår vid Drängstugan;)

Sedvanlig avslutning och fyrverkeri vid Drängstugan i afton för att fira nya året. Samtliga medlemmar i föreningen tillönskas ett Gott Nytt År!
Huru kan julbord testas innan julafton?
             

HEM | GRÄVLINGARPROTOKOLL | KONSTSKATTER

Copyright Drängsereds Vägsamfällighet 2007