Berättelser från de vilda Skogarna i Floda

HEM PROTOKOLL  KONSTSKATTER  | FILMSKATTER  | KRÅKTEATERN

Det som hänt  Samfälligheten de senaste 25 åren kan Du enkelt hitta med nedanstående länkar.

1996  1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005
2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015
2016 2017 2018 2019            

NOTISER FRÅN 2017

Söndagen den 31 December 2017: Ett Gott Nytt  År (igen) och Donald Strunt:

Inför kommande år har en ny medarbetare engagerats; Donald Strunt. Donald har ingen som helst erfarenhet av vägar och skall därför ge goda råd i detta ämne. Strunt kommer även att engagera sig i andra skogliga ämnen som menyn på vägarbetets kalas. Strunt har erbjudit sig att hantera samfällighetens kassa och bokföring. Om han gör detta avskaffas föreningens revisorer och ingen kontroll behövs. Allt enligt Strunt eftesom han är fullt pålitlig. Möjligen kan utgifter fördröjas då dessa hanteras av en bank på Malta.
Strunt har inte erbjudit sig att ta över hemsidan då han anser att den håller den sanningshalt han kräver (mycket lögn och bluff).
Vi välkomnar Strunt till föreningen!

Här kommer ett litet poem kring en glädjande skoglig aktivitet:

Lilla Wheel Horse föddes i det stora landet i väster. Hon kom tidigt till Sverige, till ett land som då saknade små traktorer. Hon sattes i arbete i en skog där hon tvingades klippa gräs fyllt av mossa, rötter och äckliga sniglar. Åren gick och WH behövde omvårdnad. Hon fick inte detta utan kördes på samma olja i 10 år.

Hon befriades en Nyårsafton av en Slddnisse som gav henne en ny fin snöplo
g.
Åren gick och lilla WH fick svårt att gå (växellådan kass). Sladdnisse hade fullt upp med en Victor och tvingades skänka bort den sjuka WH. Hon skänktes till en skicklig doktor (mekaniker). Han fick henne frisk och med honom arbetade hon i ytterligare 15 år. Trots bra behandling fattades något; hon längtade hem.

Doktorn förstod detta och lilla WH kom åter till Sladdnisse. Åren märktes på henne men med lite make-up (färg) blev hon åter vacker som en trind (!). Även om hon hade svårt att komma igång och drack som en fyllehund (svårstartad och gick alltid på choke) var hon glad och pigg. Trots alla krämpor och ålder. Och Sladdnisse!

Så, Ge aldrig upp! Det finns alltid något bra att förvänta sig. Det gäller att se det positiva i livet och inte allt elände som kan drabba dig. Låt nästa år bli det bästa av alla. Och drick måttligt!


Lördagen den 23 December 2017: God Jul och ett Gott Nytt År tillönskas alla skogliga vägarbetare/or


                            2016glogg1small.jpg  
2016ohlssonsglogg4mini.jpg   2016ohlssonsglogg5small.jpg   2016ohlssonsglogg8small.jpg   2016ohlssonsglogg7small.jpg

Fredagen den 1 December 2017: fin invigning av julfirandet.

Som alltid inför helgerna serverade vår Claes sin glögg i Alelundskryzzet. Kvällen var kylig så glöggen behövdes verkligen. I år fanns Monikas och Siwans fina glögg tillsammans med ett antal köpegluggar. Verkligen gluggar då ingen av dessa kan tävla med Monikas och Siwans drycker. Möjligen fanns någon köpglugg att rekommendera då den genom en kemisk process (mer brännvin i denna) kunde hjälpa deltagarna att bättre klara kölden. Sedvanlig stor uppsättning pepparkakor tillsammans med ost gladde alla deltagarna.
Tack Claes för denna fina och generösa tradition.

Torsdagen den 30 November 2017: Inspirerande avstamp av biosäsongen.

Inför en full och entusiastik publik inleddes skogens nya bioår i Kråkpalatset. Mats hade hjälpt skogens egne filmexpert Rune med ett förval av filmer. Rune informerades snabbt om urvalet och fick välja en av filmerna som auditoriet valt ut. Rune valde "Den ylande mjölnaren", ett finskt epos som hade elände, hembrännare och elaka poliser i fokus. Men som alltid i finska filmer vann hembrännaren och ärleken. I den ordningen.. Som Mats uttryckte det efteråt "Det är sällan en publik så unisont ger en film 5 kråkor i betyg".
Vi tackar Mats för ännu en fin filmkväll på Kråkebacken.

.                     2017%20Krakan%20i%20bion.jpg     Invigning%20av%20Kr%C3%A5kpalatset%20DSC04231.jpg    

Söndagen den 26 November 2017: Kråkbiografen har fått en egen hemsida.

Här är länken till Kråkebackens Biograf:

Lördagen den 25 November 2017: Skoglig test av rödvin:

Les Vieux Papes (Maroc):
12,5 %. Smakar som alla de andra. Inget vidare men inte det sämsta. Lukten är inte detta vins starkaste sida. Ett sedvanligt vin. Ju längre tiden går, ju bättre vin. Lite sämre än de andra dåliga vinerna.

Ksar Bahia Vieux pape (Maroc) 9,5 %:

Smakar gammal papp. Ganska OK detta vin också. Vid denna tidpunkt är alla lika positiva
 till alla viner.
Les Vins du Bistro (Maroc)  12%
Luktar räv. Väldigt bra. Njaee. Tveksamt. Ganska likt alla de andra dåliga.. Bredbandsrävvin. Inget vidare. Men ändå inte så dumt.

Passitivo Primitovo (Italien) 11%.
Första riktiga testvinet efter den enkla uppvärmningen. Serveras till griskött och grävlinggryta. Smaken är fruktig med inslag av fat, mörka körsbär och Cuprinol.

La Tensa Sassela (Ingen dj..a aning var man hittat denna flaskan) 12 %.
Luktar torrt ekfat med inslag av allmosor. Nu känns vinerna allt bättre är testlagets allmänna omdöme.

Terreno Chianti (Italien) 13 %.
Helt klart allt bättre viner i testet. Tydlig smak av körsbär, kakao och svettig häst. Utmärkt med frugal melon och packad värdinna. En av de mer erfarna testarna kunde snabbt konstatera att detta vin med framgång kan blandas med hemgjord fulsprit. Fulspriten förstärker eftersmaken som även har ett inslag av grävling.

Cantina Zagganita Tjockoflasko (Italien) 14 %.
Inslag av härskna örter. Multi Fino Vino var omdömet av de erfarna testar som alltid genomför sitt uppdrag noggrant. Utsökt tillsammans med tomat, melon och fulsprit. Eftersmak av gammal syntetisk vaniljstång.

Amarona Valpolicella Hoppsan (Italien) 15 %.
För varje flaska ökar nu kvaliteten på vinerna. Detta är ett vin som inte går att motstå för de testare som ej genomfört sin uppgift hittills på ett tillfredsställande sätt. Smak av torkade russin, lagrad kålrot, vailj och syntetisk salmiak. Blanda gärna med fulchoklad från varsomhelst.

Gästvinet (Skoglig kvalitetsprodukt 1974) 22%.
Flera av testarna hade avslutat testet men några enträgna tog det unika tillfället i akt att smaka denna raritet. Lagrad på plastdunk i jordkällare under 40 år. Smakade och luktade gammal särk. Går direkt upp i öronen. En fin inte allt för påträngande eftersmak av unken jordkällare
.

Vid denna tidpunkt var testlaget villiga att dricka vilken av vinerna som helst. Bara ingen kom med dj..a pepparkakor.